Strategije trgovanja s terminskimi pogodbami za Bitcoin

Učenje najbolj priljubljenih strategij trgovanja z Bitcoin Futures, ki se danes uporabljajo, je lahko pameten način za izboljšanje vašega položaja in splošne ravni kripto spretnosti. Pametni vlagatelji razumejo, da nihče ne more napovedati s 100-odstotno natančnostjo zavojev, ki jih bo sprejel trg. Vendar pa trgovci uporabljajo nekatere metode za zmanjšanje tveganja in izboljšanje dobička.

Vsak trgovec potrebuje nekakšen načrt. Ta strategija vam ponuja načrt, ki vam pomaga ostati dosleden. Trgovinska strategija vam pomaga ločiti vaše naložbene odločitve od vaših čustev. Ta načrt vam bo pomagal pri odločitvi, kdaj vstopiti in izstopiti iz trgovanja. Prav tako vam bo pomagal prepoznati priložnosti, kot so nastajajoči trendi.

Dobra novica je, da so Bitcoin Futures daleč najbolj prodani derivati ​​kriptovalut. Kot taka je na trgu več likvidnosti kot kdaj koli prej. Poleg tega več platform zdaj ponuja možnosti trgovanja z Bitcoin Futures.

Kaj so Bitcoin terminske pogodbe?

Pred trgovanjem s katerim koli sredstvom morate razumeti njegov glavni namen. V primeru Bitcoin Futures je glavni namen tržne špekulacije. Ta špekulacija pomaga tudi pri usmerjanju trga Bitcoin. Če se vlagatelji javijo na Bitcoin Futures pogodbe z višjimi premijami, se Bitcoin v večini primerov poviša.

Trgovec špekulira

Ko trgujete z bitcoin terminskimi pogodbami, je pomembno, da z vsemi informacijami, ki so vam na voljo, izobrazite, kakšna bodo prihodnja gibanja Bitcoinov na trgu. Pomembno je, da Bitcoin Futures omogoča zaslužek, tudi ko se tržna vrednost Bitcoina zmanjša. Ko bodo vlagatelji verjeli, da se bliža upad vrednosti Bitcoinov, bodo odprli kratke pogodbe. Nasprotno, če verjamete, da se bo vrednost v času trajanja pogodbe povečala, bi radi sklenili dolgo pogodbo.

Kratek položaj

Kratkoročno premoženje je priljubljena strategija, ki jo trgovci delnic uporabljajo že desetletja. Ko odprete kratko pozicijo, si Bitcoin sposodite s posli z vzvodom. Potem prodaš vse svoje imetje. Ko cena Bitcoina pade na vaš vnaprej določen izhod, odkupite Bitcoin po nižji ceni. Nato lahko posojilodajalcu odplačate in obdržite razliko med prodajno ceno in nakupno ceno kot svoj dobiček.

Dolga pozicija

Dolga pozicija preprosto pomeni, da želite Bitcoin zakleniti po ceni vaše pogodbe, ker verjamete, da bo ob koncu sporazuma veliko višja. Pogodbo bi pozneje odprli po današnji ceni. Ko prispe datum, lahko svoj Bitcoin prodate in obdržite dobiček.

Strategija upravljanja tveganj

Druga priljubljena uporaba Bitcoin Futures je rudarska skupnost za ublažitev izpostavljenosti tveganju zaradi nestanovitnosti trga. Rudarji bodo Bitcoin Futures uporabljali za zaklepanje dobička, pridobljenega s potrjevanjem transakcij. Rudar lahko s terminsko pogodbo zagotovi, da ne bo izgubil izgub zaradi volatilnosti na trgu. Ni presenetljivo, da je običajno, da rudarji svoje bitcoine prodajo s premijo prek terminskih pogodb.

Ugledne borze, ki ponujajo prihodnost

Najboljše borze, ki ponujajo te edinstvene finančne instrumente, vključujejo Ameritrade, CME, OKCoin, BitMEX, in Huobi. Ta raznolikost vlagateljem ponuja široko paleto pogodbenih možnosti. Zanimivo je, da se dnevno trguje s pogodbami Bitcoin Futures okoli 10 milijard USD. Ta likvidnost je neposredno enaka več tržnim priložnostim za vlagatelje, ki si želijo vzeti čas za obvladovanje svojih sposobnosti.

Premium

Običajno Bitcoin Futures trguje po premijski stopnji v primerjavi s promptno ceno. Razlogov za to je veliko. Glavni dejavnik zanj so špekulacije vlagateljev. Nato obstaja pariteta obresti. To je formula, ki ureja razmerje med Bitcoinom in USD ter prihodnjo vrednost vsakega od njih na podlagi obrestnih mer.

Špekuliranje na trgu

Če želite biti uspešen trgovec z Bitcoin Futures, morate izpopolniti svoje špekulativne sposobnosti. Prvi korak v tem procesu je začeti obsesivno spremljati ceno Bitcoina. Pozorni boste na promptno ceno in morebitne večje spremembe tržne kapitalizacije.

Druga pametna strategija je opazovanje celotnega tržnega zagona. Kriptomarket se bo pogosto gibal v povezavi z Bitcoinom in obratno. Če vidite, da gre celoten trg zeleno, obstaja velika verjetnost, da bo Bitcoin sledil ostalemu trgu. Poleg tega, ko Bitcoin lune, ponavadi odmeva po celotnem trgu altcoinov. To povezano gibanje ni zagotovljeno. Ko se Bitcoin premakne ločeno ali celo nasprotno od altcoin trga, je to znano kot odklop.

Ko začutite trenutna gibanja Bitcoinov na trgu in kako vplivajo na splošni zagon kripto trgov, ste pripravljeni preučiti zunanje dejavnike. Predmeti, kot so novice, poročanje in regulativna vprašanja, so vredni vaše pozornosti. Vse omembe, ki bi lahko izboljšale ali odložile obsežno sprejetje Bitcoina, je vredno omeniti. Bistveno je, da lahko regulativne novice najbolj vplivajo na ceno tega sredstva. Vaša naloga je zbrati te novice in predvideti njihov vpliv na omrežje.

Izobražene napovedi cen

Ta strategija bo od vas zahtevala, da kasneje uvedete izobražene vrednosti vrednosti Bitcoinov. Prav tako morate določiti, kdaj bi bil najboljši čas za izhod iz vaše naložbe. Vaša izhodna strategija mora vključevati oba scenarija. Zanima vas, kdaj izplačati svoj dobiček. Prav tako morate vedeti, kdaj zapustiti trg in zmanjšati izgube. Ne pozabite, da Bitcoin še naprej doživlja visoko volatilnost in njegova tržna vrednost se lahko zelo nenadoma dvigne ali zmanjša. Posledično se je izkazalo, da je Bitcoin v preteklosti težko napovedati.

Poleg tega sorazmerna novost celotne industrije vlagateljem pušča pomanjkanje zanesljivih primerljivosti. Primerljive so druge tržne situacije ali sredstva, ki so zelo podobna zadevnim. S tradicionalnimi sredstvi lahko preučevanje gibanj tesno povezanih sredstev pomaga pri dodatnem vpogledu v potencialni razvoj v prihodnosti.

Bitcoin Futures Quotes preko CME Group

Bitcoin Futures Quotes preko CME Group

Dobra novica je, da Bitcoin terminske pogodbe običajno sestavljajo pogodbe z daljšimi časovnimi obdobji in da se je Bitcoin sčasoma izkazal za naraščajočo vrednost. Na splošno je Bitcoin doživel skoraj 9 let rasti tržne vrednosti pred glavnimi popravki v letih 2018-2019. Kadar sredstvo neprestano doživlja terminsko ceno, ki presega promptno ceno, je znano, da je v stanju kontakta.

Dve vrsti Bitcoin terminskih pogodb

Danes sta vlagateljem na voljo dva glavna stila pogodb Bitcoin Futures – terminske pogodbe s fiksno zapadlostjo in pogodbe za nedoločen čas. Te pogodbe imajo veliko značilnosti, glavne razlike pa se kažejo v obliki provizij za vsako:

Terminske pogodbe s fiksno zapadlostjo

V pogodbi Bitcoin Futures s fiksno zapadlostjo plačate vnaprej določeno premijo, ko odprete svojo pozicijo. Po izteku pogodbe lahko plačate tudi pristojbino.

Trajne pogodbe

Brezposelne pogodbe vam ponujajo drugačno strukturo plač. Plačate nihajočo stopnjo. Ta stopnja se prilagodi približno štirikrat na dan ali vsakih osem ur.

Trgovanje v različnih tržnih pogojih

Dobra stvar trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami je, da če se pravilno izvede, obstaja prostor za dobiček bodisi v scenariju bikovskega bodisi medvedjega trga. Pomembno je razumeti kontrast med tema dvema trgoma in kako naj bo povezan z vašo splošno strategijo trgovanja.

Bikov trg

Na trgu bikov bodo vlagatelji odprli dolge pozicije in čakali na svoj dobiček. Ker imajo terminske pogodbe tendenco, da trgujejo po višji vrednosti od promptne cene, lahko vožnja z biki na trg prinese višje premije. Te rastoče cene so neposredna posledica vlaganja vlagateljev v pripravo na predvideno povečanje tržne vrednosti.

Medvedja tržnica

Nasprotno, medvedji trgi ustvarjajo scenarij, ko se terminske pogodbe lahko trgujejo po nižji vrednosti od promptne cene sredstva. Ta padec cen je posledica vlagateljev, ki si prizadevajo ohraniti kapital in preusmeriti položaj v prihodnost.

Pretehtanja

Industrijski standard določa, da je večina datumov izteka terminskih pogodb zadnji petek v mesecu. Te pogodbe vključujejo mesečne in četrtletne sporazume. Poznavanje teh informacij vam lahko pomaga, da svojo naložbeno strategijo prilagodite prihajajočemu razvoju v sektorju.

Strukture plačil Bitures Futures

Trenutno najbolj priljubljene borze, ki ponujajo bitcoin terminske pogodbe, temeljijo na dveh glavnih plačilnih strukturah. Prva možnost je obratna plačna struktura. V tem primeru postavite BTC kot zavarovanje za svojo investicijsko pogodbo. Drugi slog plačilne strukture se imenuje linearna plačilna struktura. Glavni kontrast je v tem, da morajo linearne terminske pogodbe plačevati neposredno v USDT.

Zanimivo je, da so se v zadnjih dveh letih pojavile tudi hibridne plačilne strategije. Te pogodbe vlagateljem zagotavljajo nekoliko večjo prilagodljivost glede načinov plačila. Za prejemanje dobička lahko izberete celo različne valute. Ta scenarij koristi vlagateljem, ki bodo morda potrebovali nekaj dobička, plačanega v USD, drugi pa ostanejo v kriptovalutah.

Arbitražno trgovanje

Obstajajo tudi možnosti za zaslužek iz razlik v cenah med menjalnicami v času vaše pogodbe. Trgovci bodo pogosto uporabili ta namaz, ki je znan tudi kot “osnova” za hiter zaslužek. Pomembno je, da ta strategija zahteva arbitražo. Arbitraža je ena najstarejših oblik poslovanja, ki jo pozna človek. Bitcoin arbitraža se zgodi, kadar vlagatelj sodeluje pri hkratnem nakupu in prodaji Bitcoinov na različnih trgih ali v izvedenih oblikah, da bi spodbudil cenovno neučinkovitost med platformami, ki imajo isto sredstvo. Arbitraža je možna, kadar koli opazite:

  • Ista sredstva trgujejo po različnih cenah na različnih trgih
  • Dve sredstvi z enakim denarnim tokom ne trgujeta po isti ceni
  • Ko ima sredstvo napovedano prihodnjo ceno, vendar ne trguje po tej ceni

Najzgodnejše oblike arbitraže vključujejo preprosto nakup sredstva na enem mestu, prenos na drugo lokacijo in njegovo prodajo z dobičkom. Danes so tisti, ki živijo v bližini mejnega prehoda, edinstveno sposobni sodelovati v tej vrsti trgovine. Na srečo nam digitalna sredstva omogočajo trgovanje, kot da bi se nahajali kjer koli po vsem svetu.

Arbitražno trgovanje z blagom iz resničnega sveta

Arbitražno trgovanje s tradicionalnimi dobrinami

Osredotočite se

Če se posebej ukvarjate z arbitražo kriptovalut, je treba razmisliti o nekaj drugih vidikih. Najprej želite poiskati nizke provizije za trgovanje, da zagotovite, da se vaš dobiček v transakciji ne pokvari. Nato boste morali upoštevati hitrost prenosa vašega sredstva. V primeru Bitcoin Futures se čas menjave močno razlikuje, odvisno od platforme, ki jo uporabljate. Nazadnje, želite sredstvo z veliko količino. Na srečo Bitcoin Futures pogosto ponuja vse tri te scenarije.

Strategije trgovanja s terminskimi pogodbami za Bitcoin

Zdaj, ko bolje razumete nekatere osnove trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami, ste pripravljeni spoznati tri glavne strategije trgovanja, ki jih danes uporabljajo vlagatelji. Odlična novica je, da se te tehnike lahko uporabljajo v skoraj vseh vrstah sredstev, ki ponujajo terminske pogodbe. Dve glavni tehniki sta:

  • Arbitraža denarnih in prenosnih terminskih pogodb
  • Premična arbitraža med izmenjavami

Cash and Carry Premium arbitraža

Strategija trgovanja s terminskimi pogodbami Cash-and-Carry je iz več razlogov najbolj priljubljena na trgu. Njegova priljubljenost izhaja predvsem iz tržno nevtralnega pristopa. Če je pravilno izvedeno, strategija gotovine in prenosa zmanjša izpostavljenost vlagatelja tveganju. Zmanjšanje izpostavljenosti tveganju je posledica načina, na katerega ta tehnika predvideva kakršno koli gibanje na trgu. Glavni cilj te tehnike je izkoristiti cenovno neučinkovitost promptne cene

Osnove arbitraže gotovine in prenosa

Prvi korak v osnovni arbitraži gotovine in prenosa je ocena trga. Morali boste natančno spremljati odstotno razliko med trenutno promptno ceno Bitcoina in ceno Bitcoin Futures pogodb. Začnite dnevno beležiti odstotek cene ob določenem času na dan. Ti podatki vam bodo omogočili, da se boste bolje zavedali, kako sta dve cenovni točki povezani.

Nato bi arbiter Bitcoin Futures opravil dva nakupa. Prvi nakup bi bil dolg položaj v Bitcoinu. Pomembno je, da gre za neposredno naložbo v Bitcoin. Nato bi vlagatelj hkrati in za enak znesek odprl kratko terminsko pogodbo za Bitcoin. Bistveno je, da mora biti ta pogodba po ceni, ki jo vlagatelj meni za drago.

Volatilnost

V večini primerov boste opazili, da terminske pogodbe doživljajo močnejšo nestanovitnost cen kot neposredno Bitcoin. Običajno trgujejo tudi za veliko višjo vrednost. Vendar obstajajo primeri, ko tudi terminske pogodbe padejo pod promptno ceno. Na grafikonu boste morali določiti, kdaj se terminska cena loči od promptne cene.

Ko pogodba poteče, vlagatelj izpolni svoje obveznosti s prvotno kupljenim Bitcoinom. Razlika med trenutno promptno ceno Bitcoina in stroški terminske pogodbe je dobiček. Ta priložnost je prisotna, kadar priliv iz kratkoročne terminske pozicije presega nabavne in knjigovodske stroške na dolgi poziciji sredstva.

Ni popoln dokaz

Res je, da metoda gotovine in prenosa v nekaterih tržnih pogojih omejuje tveganje. Vendar ta strategija ne more nič preprečiti povečanja stroškov prenosa. Seveda boste želeli spremljati svoje pristojbine in druge dejavnike, kot so maržni stroški. Vse to se lahko sčasoma sešteje in odkrije vaš dobiček.

Premična arbitraža med borzami

V medbančni naložbeni strategiji skušate zaslužiti zaradi variabilnosti terminskih cen z ene platforme na drugo. Obstaja veliko načinov za izpolnitev te naloge. Najenostavnejši obrazec je najti vrzeli v cenah terminskih pogodb za Bitcoin med platformami in med njimi trgovati s svojim premoženjem, da zaslužite dobiček. Čeprav se to morda zdi poenostavljeno, se je treba izogniti nekaterim dodatnim tveganjem.

Neučinkovitost cen Bitcoin terminskih pogodb med izmenjavami - Bitcoinfuturesinfo.com

Neučinkovitost cen Bitcoin terminskih pogodb med izmenjavami – Bitcoinfuturesinfo.com

Ena prvih stvari, ki jih želite preučiti, so trgovalni pari, ki jih ponujajo platforme. Morda boste ugotovili, da je določen trgovalni par Bitcoin precenjen v primerjavi s konkurenco. Nekateri vlagatelji se lahko celo odločijo za pregled treh trgovalnih parov, da bi ugotovili neučinkovitost. Ta tehnika se imenuje trikotna arbitraža znotraj izmenjave.

Avtomatizacija

Danes je na trgu več Dappov in botov, ki lahko pomagajo poenostaviti ta postopek. Poleg tega trgovci pogosto gradijo skripte po meri za spremljanje vrednosti sredstev na različnih platformah. Obstajajo celo primeri razvijalcev, ki ves dan avtomatizirajo celoten postopek. Na ta način lahko počasi nalagajo drobne zaslužke med svojimi trgovskimi aktivnostmi.

Medbančna arbitražna tveganja

V tem primeru morate biti pozorni na likvidnost zadevnih sredstev, provizije za transakcije in čas prenosa. Medbančna arbitraža je časovno občutljiva operacija, ki jo lahko pokvarite, če sredstvo, ki ga pošljete, traja ure, da pride do druge borze. Lahko spremljate stopnjo provizije za Bitcoin in obseg trgovanja, da izmerite približni čas čakanja na transakcijo, vaš čas in provizije. Prav tako se prepričajte, da menjalnica ne zamuja z vplačili ali dvigi. Zaradi vseh teh scenarijev lahko zamudite ozko časovno obdobje, ki ga potrebujete za dokončanje arbitražnega posla.

Povzetek – Trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami

Trgovanje z bitcoin terminskimi pogodbami je občutljiv postopek, za katerega je potreben čas. Odlična novica je, da lahko, ko razvijete zanesljivo strategijo trgovanja, preprosto naložite svoje naložbeno vozilo in začnete takoj nabirati izkušnje. Ključ vašega uspeha je v vaši sposobnosti, da ocenite trg Bitcoin in ugibate o prihodnji ceni tega digitalnega sredstva. Na srečo ste zdaj oboroženi z najbolj priljubljenimi strategijami trgovanja s terminskimi pogodbami na trgu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me