Zaposlovanje svetovalcev STO

Zagon ICO je zapleten postopek, uvedba STO pa še bolj zmede. Razlog za to je dodatna zakonska skladnost, ki je potrebna, in potreba po dokončanju ustreznih tekočih KYC in AML za vlagatelje.

Podjetja in zagonska podjetja bi se morala osredotočiti na tisto, kar je pomembno, to je uspeh njihovega poslovanja. Učenje vseh podrobnosti uvedbe STO ne bi smelo biti vaša vloga. Za začetnike je preveč zapleteno tržnico in vsaka nenamerna napaka ali opustitev bi lahko v prihodnosti stala podjetje veliko več, kot če bi bile stvari samo opravljene.

Spodaj je nekaj težav, s katerimi boste naleteli, če se STO ne izvede v skladu s kodo.

 • Na borzah ne bo nobenega STO, ki bi imel morebitne pravne težave. Tudi izguba ene menjalnice lahko zmanjša prihodnjo likvidnost in vrednost vaše blagovne znamke.
 • SEC ali drugi vladni organi vas lahko bodisi kaznojejo bodisi v najslabšem primeru ustavijo vaše poslovanje.
 • Neupoštevanje pravil KYC ali AML bi lahko ogrozilo prihodnja bančna razmerja in povzročilo zaplembo sredstev.
 • Morda se vam zdi, da ste neprofesionalni do tistih v vesolju.
 • De-optimizacija potencialnega zneska povišanja.

To so vzorci pravnih in finančnih razlogov, zakaj bi morali čim bolj oddajati zunanje izvajalce. To ne upošteva izgubljenih oportunitetnih stroškov, saj se vaše osebje osredotoča na tehnologijo STO v primerjavi z vodenjem podjetja. Specializirajte se za tisto, v čemer ste dobri, kar vodi vaše podjetje, ostalo pa oddajte zunanjim izvajalcem.

Težko je vedeti, kje začeti. Naravna nagnjenost je k iskanju svetovalca. Napačen pristop k iskanju svetovalca je iskanje “svetovalca STO” v Googlu in uporaba prve storitve, ki jo najdete. To nekoga ne naredi svetovalca STO, temveč preprosto nekoga, ki je dober v optimizaciji iskalnikov.

Spoznati morate tokenizirano industrijo vrednostnih papirjev. Naučite se, komu lahko zaupate v tej panogi in kdo si preprosto želi izkoristiti svoje koristi. Če se le lahko udeležite nekaj konferenc varnostnih žetonov. Mešajte se, povezujte v mrežo, predvsem pa se učite.

Kriptoindustrija je polna konoplj, toda bolj šokantno je veliko število ljudi, ki jim preprosto manjka kakršen koli poslovni smisel. Prepričajte se, da ima kdo, ki ga najamete za svetovalca, izkušnje in je verodostojno ime.

Dragoceni svetovalec STO se bo prijavil z vašim podjetjem le, če verjame v projekt. Nočete svetovalca, ki slepo svetuje vsem, ki jih kontaktirajo. Razlog za to je, da je najbolj dragocena vloga svetovalca kot nekoga, ki vas seznani s pravimi stiki. Če svetovalec STO poskuša povezati neželene projekte s svojim obstoječim omrežjem, se bo to omrežje hitro naučilo ignorirati svetovalca. Zato so najboljši svetovalci zelo izbirčni pri tem, s kom sodelujejo.

Druga najpomembnejša vloga svetovalca je sonda. Ali niste prepričani, kako se bo trg odzval na vašo poslovno idejo? Če je tako, je lahko svetovalec nekdo, s katerim se posvetujete. Dober svetovalec bo odkrit z vami, če bodo čutili, da se vam bo kaj poslabšalo in škodovalo vašemu ugledu.

Svetovalec lahko opravi tudi naslednje:

 • Uvod v ustrezen pravni svet
 • Uvod v izdajatelje žetonov
 • Uvod v potencialne vlagatelje
 • Priporočila o vključitvi pristojnosti
 • Optimizacija tehnične dokumentacije / poslovnega načrta.
 • Povezovanje na dogodkih za razpravo o projektu.
 • Priporočanje sprememb načrtovane korporacijske strukture.

Kako plačate nadomestilo svetovalcu? To je lahko v obliki lastniškega kapitala ali žetonov. Pomembno je, da je svetovalec dejansko vpleten in preprosto ne dobi nadomestila za svoj profil na spletni strani STO. Nadomestilo je lahko tudi do 3%, vendar je to nekoliko visoko in je odvisno od vrednosti projekta, njegovega potenciala, itd. Če nekdo verjame v vaš projekt, bi moral biti pripravljen biti svetovalec za 1 do 1,5 % v kapitalu ali žetonih.

Pomembno je, da uporabljate nekoga, ki postane poslovni partner. V mislih imajo vaš uspeh in zaradi tega se bodo potrudili, da bodo zagotovili vaš uspeh. Imamo tudi seznam svetovalcev varnostnih žetonov.

Dodatni komentar: Kot soustanovitelj Securities.io in BlockVentures Občasno me kontaktirajo glede svetovanja / svetovanja STO. O tem bom razmislil šele po srečanju z ustanovitelji in pri tem, da mi bo projekt ugodno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me