Kaj je GoldCoin? Pregled kriptovalut

GoldCoin je kovanec ERC-20, podprt z zlatom, ki se ponaša s tem, da je »digitalni zlati standard«. Kot kovanec ERC-20 je žeton zgrajen na Ethereumu in uporablja simbol (GOLD). Zamisel kovanca je ponuditi varen način nakupa zlata, ki zagotavlja vse prednosti, povezane s kriptovaluto.

Zakaj zlato?

Zlato je bila skozi zgodovino ena od univerzalnih valut človeštva. V preteklih letih je ohranil sloves ohranjanja kupne moči, tudi če valute, ki jih podpira vlada, padejo ali propadejo.

Do te stabilnosti in ohranjanja kupne moči prihaja Zlati kovanec. Projektna skupina ve, da so te značilnosti še posebej pomembne, saj se svet ukvarja s finančno nestabilnostjo. Hkrati je bilo zlato v preteklosti nedostopno širši javnosti, žeton pa ima več lastnosti, ki to pomagajo premagati.

Je frakcionaliziran

Čeprav (GOLD) ni prva kriptovaluta z zlatom, je prva, ki je frakcionalizirana in je na voljo za neposreden nakup s kriptovaluto oz. fiat.

Z razdelitvijo žetona omogoča nakup želene količine, ne da bi se ukvarjal z velikim minimalnim nakupom. Posledica tega je zelo nizek prag za vstop.

Zelo dostopno

Kot smo že omenili, frakcionalizirana narava Gold Coin pomeni, da lahko kupite neverjetno majhne količine, ki jih v pravem zlatu običajno ne bi mogli kupiti. Nakup samo ene unče zlata je običajno zahteven, toda ena unča fizičnega zlata je enakovredna 1000 zlatnikom.

Ta cenovna struktura in povezave s fizičnim zlatom pomenijo, da je cena zlatih kovancev odvisna od cene plemenite kovine. Ko ceno ene unče zlata razdelite na 1000, da dobite ceno samo enega kriptokoina, je enostavno videti, kako lahko ta kriptovaluta naredi nakup in posedovanje zlata dostopnejši.

Da bi pokazali, kako dostopen je, je v času pisanja posameznega zlatega kovanca znašal le 1,92 dolarja.

Likvidnost za nakup

Za večjo dostopnost projekt deluje tudi kot ponudnik likvidnosti. Višja likvidnost vam pomaga zagotoviti najboljše cene s trga, ne glede na velikost vašega nakupa. Z drugimi besedami, likvidnost pomaga zniževati stroške.

Vstop z malo truda

Poleg tega, da je Gold Coin cenovno ugodnejši način lastništva zlata, zahteva manj napora. Za nakup zlata vam ni treba porabiti časa in energije za izpolnjevanje papirjev, nato pa poiščite varno lokacijo za njegovo shranjevanje. Zlato je fizično shranjeno v trezorju projekta, vendar ste ga še vedno lastnik.

Podprto s fizičnim zlatom

Če govorimo o trezorju, je zlato (ki je 99,9-odstotno čisto), ki podpira kriptovaluto, varno shranjeno v trezorju projekta. To zagotavlja, da je resnično podprto s pravim zlatom in bi zato moralo biti stabilnejše od kriptovalut zaradi stabilnosti kovine.

Zaradi preglednosti si lahko vsakdo zlato hrambo projekta ogleda na spletu in je v celoti revidiran.

Lahko unovčite zlato

Če želite kdaj unovčiti svoj zlati kovanec za fizično kovino, ki ga podpira, lahko to storite. Kdor unovči svoj kripto za 99,9-odstotno čisto zlato, dobi eno unčo za 1.000 ZLATA, kar je resnična vrednost kovanca.

Če želite unovčiti zlato, začnite z ustvarjanjem računa na uradni spletni strani Gold Coin, nato pa projektu pošljite ustrezno količino kriptovalute, ki jo želite unovčiti. Nato boste v svojem računu videli naročilo v teku. Na tej točki boste morali potrditi svojo identiteto, saj tako Gold Coin lahko zagotovi, da fizično zlato daje pravi osebi v skladišču. V tem trenutku bodo na vašem računu prikazani tudi kontaktni podatki in naslov skladišča. Objekt lahko obiščete, da unovčite zlato, skupaj s številko naročila in identifikacijsko številko.

Tehnologija za GoldCoinom

Zdaj, ko ste seznanjeni z dostopnostjo projekta, lahko raziščemo nekaj tehnologije, ki stoji za njim.

Varnost

Kot smo že omenili, je GOLD ERC-20 stablecoin, ki uporablja omrežje Ethereum. Pametne pogodbe Ethereum, ki jih je razvila ekipa power Gold Coin. Ker je kovanec zgrajen na verigi Ethereum, ki je nespremenljiva, je nemogoče omejiti ali blokirati plačila.

Nadaljnja varnost izhaja iz dejstva, da morate uporabiti dvofaktorsko preverjanje pristnosti. To pomaga preprečiti krajo vašega zlata.

Zasebnost

Narava verige blokov podpira tudi zasebnost s skrivanjem vaših podatkov. Za nadaljnjo zasebnost vam pred nakupom Gold Coin ni treba pokazati osebnega dokumenta. Vse, kar potrebujete, je naslov vaše denarnice Ethereum.

Pomanjkanje informacij, potrebnih za nakup kriptovalute, je močan kontrast tistemu, ki je potreben za nakup zlata, zlasti zato, ker ni omejitev količine ZLATA, ki ga lahko prodate ali kupite. Prodaja ali nakup večjih količin fizičnega zlata bi zaradi davčnih razlogov zahtevali posebne obrazce.

Pametna pogodba

Sledi nekaj ključnih značilnosti pametne pogodbe:

  • Simbol žetona je ZLATO.
  • Najmanjši znesek nakazila je 0,001 GOLD.
  • Za žeton je osem decimalnih mest.
  • Priporočena meja plina je 25.000.

Zaradi varnosti je GDA Capital revidiral pametno pogodbo GoldCoin.

Kje shraniti GoldCoin

Če so te informacije vzbudile vaše zanimanje, boste morda pripravljeni na nakup. Torej, kje shranjujete novo kripto valuto?

Ker je ERC-20 žetona, ga lahko shranite v katero koli kripto denarnico, ki podpira kovance ERC-20 ali je združljiva z Ethereumom. Projekt predlaga nekatere priljubljene denarnice, kot so MetaMask, MyEtherWallet, Atomic Wallet, Guarda Wallet, Exodus, Ledger ali Trezor. Kakršna koli denarnica, združljiva z Ethereum, pa deluje.

V zaključku

GoldCoin je stabilno zlato ERC-20 z zlatom, 1000 GOLD pa ustreza unči fizičnega zlata, ki se nahaja v trezorju projekta. Kot kovanec ERC-20 ga lahko shranite v katero koli denarnico, ki jo podpira Ethereum, zaradi česar je shramba dostopna. Dostopna je tudi sama kriptovaluta, saj ni omejitev za nakup ali prodajo GoldCoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me