Kaj je Decentraland (MANA)? Vse, kar morate vedeti

Decentraland (MANA) je platforma za navidezno resničnost in omrežje verig blokov, katerega cilj je revolucionirati način, kako razvijalci in ustvarjalci monetizirajo vsebino in tudi aplikacije. Zaradi 3D-izkušnje Decentraland ponuja izjemno izkušnjo tudi za uporabnike, razvijalce in vlagatelje. 

V tem članku bomo razložili, kaj je Decentraland, kako deluje in zakaj si je vredno ogledati ta projekt v prihodnosti. 

Kaj je Decentraland: Uvod

Ko se trg kriptovalut še naprej širi, se sproščajo novi projekti. Čeprav jih je veliko že izginilo, še vedno delujejo le najbolj uspešni in napredni. Decentraland je nastal po izvedbi začetne ponudbe kovancev (ICO) že avgusta 2017. ICO je bil tako uspešen, da so bili žetoni MANA prodani v samo nekaj sekundah. 

Glede na opis projekta bi digitalna valuta MANA uporabnikom omogočala nakup zemljišča v gospodarstvu navidezne resničnosti. 

V projektu je bilo omenjeno:

“MANA bo uporabnikom omogočila, da kupujejo in prodajajo virtualne nepremičnine, imenovane LAND, in se popolnoma potopijo v gospodarstvo virtualne resničnosti Decentralanda.” 

Skupina, ki stoji za projektom, je na Decentralandu začela delati že leta 2015, v katerem je predstavila dokazilo o konceptu dodeljevanja lastništva digitalnih nepremičnin uporabnikom v omrežju blockchain. Tehnološki vodja je Esteban ORdano, ki je soustanovil Smart Contract Solutions. Vodja projekta je Ari Meilich, ki je bil analitik tržnih raziskav pri CRV. 

Preko pametne pogodbe Ethereum (ETH) se lastništvo LAND ohrani na verigi blokov. Zaradi tega je Decentraland danes po obsegu eden največjih projektov, ki temeljijo na omrežju Ethereum. 

Danes se mreža še naprej širi z različnimi razvoji, ki potekajo na številnih različnih ravneh. To vključuje ustvarjanje avatarjev, izboljšana orodja za kartiranje, zemljiške dražbe in še več. 

Decentraland je že podpisal številna partnerstva z drugimi projekti, vključno z Aragonom, district0x in tudi imToken. Nekateri svetovalci mreže vključujejo Luis Cuende, vodja Aragonovega projekta, Jake Brukhman, ustanovitelj CoinFund in tudi Xiolai Li, ustanovitelj INBlockchain. 

Kaj sta LAND in MANA? Kje jih kupiti?

Kot smo že omenili, je LAND sredstvo, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov, ki ima omejeno ponudbo in ima površino 33 × 33. Posamezniki in razvijalci pa lahko zgradijo visoke stolpe ali katero koli drugo stvaritev. 

MANA je virtualna valuta, ki poganja ves ekosistem Decentraland, od dražb do prenosov. Digitalna valuta MANA je ena izmed najboljših 45 žetonov ERC-20 in je med top 120 v CoinMarketCap. V mnogih različnih priložnostih se z njim trguje med 80 najbolj dragocenimi žetoni. 

Trenutno se z vsakim kovancem MANA trguje okoli 0,0422 USD, njegova tržna kapitalizacija pa je 44 milijonov USD, le nekaj let po izpustitvi na trg. Čeprav je bilo leta 2017 veliko zanimanja za mednarodne organizacije ICO in so številni projekti propadli, Decentraland še naprej kaže, kako odporen je z nadaljnjim razvojem.

Če želite kupiti žetone MANA, je najboljši način to storiti prek Coinbase, ene najbolj priljubljenih platform za digitalne valute na svetu. Če sledite tej povezavi in vložite 100 USD v nekaj kovancev, ki jih trenutno ponuja Coinbase, boste prejeli 10 USD dobrodošlice. 

Drugi način pridobivanja digitalne valute je z uporabo Binance, po obsegu trgovanja ena najbolj priznanih in največjih kripto borz na trgu. 

Posamezniki, ki želijo kupiti LAND, lahko to storijo tako, da vpišejo tržnica Decentralnad je. V času pisanja tega članka najcenejša LAND stane 10.388 MANA, kar je približno 436 USD. Na splošno so parcele LAND, ki so blizu središča mesta Genesis City, veliko dražje od tistih na obrobju mesta. 

Vsakič, ko uporabnik kupi LAND, se MANA, ki se zanj uporablja, opeče. Prav tako je mogoče zemljišče kupiti za več milijonov ali celo milijard MANE (če jih ima kdo). Pričakuje se, da bo največja dobava 2.644.403.343 MANA, medtem ko je krožna oskrba trenutno 1.050.141.509. 

Nakup MANA je možen tudi na več borzah, med katerimi sta Bittrex in Upbit. Z digitalnim sredstvom se trenutno trguje prek Tether (USDT), ETH, Bitcoin (BTC) ali USD Coin (USDC). 

Razvoj in rast Decentralanda

Ekipa, ki stoji za Decentralandom, sodeluje s konceptom razvoja, ki je razdeljen na stopnje ali “Dobe”. Prva stopnja je znana kot “kamena doba”, kot so jo poimenovali glavni razvijalci Decentralanda. 

Druga stopnja se imenuje “bronasta doba” in se začne z razvojem virtualnega sveta v 3d, ki je razdeljen na zemljišča. Vsak od teh paketov vsebuje informacije o lastnikih, podatki pa so shranjeni v verigi blokov. 

Naslednja faza je “železna doba”, v kateri so inovacije in razvoj Decentralanda zelo privlačna mreža in projekt, ki mu sledi. Trenutno je mogoče videti ustvarjanje aplikacij in tudi možnost monetizacije vsebine. To razvijalci lahko prvič monetizirajo svoje stvaritve in aplikacije prek te platforme. 

Ena glavnih značilnosti Decentralanda je, da je to resnično decentraliziran svet, v katerem lahko ustvarjalci in lastniki zemljišč uporabljajo svoje aplikacije, ne da bi vse nadzoroval centraliziran organ. Ker omrežje temelji na Ethereumu, je vse registrirano v tej javni verigi blokov. 

Decentraland je prva platforma VR, ki uporabnikom omogoča, da imajo lastništvo nad svojimi zemljišči z uporabo tehnologije veriženja blokov. Dostop do omrežja ni mogoč le prek spletnega brskalnika, temveč tudi prek naprav VR. Na splošno te platforme VR po vsem svetu ponavadi nadzira eno samo podjetje s centraliziranimi strežniki. 

Decentraland običajno organizira dražbe LAND, na katerih lahko uporabniki in zainteresirani kupci kupijo LAND, ki ga prodaja podjetje. Prva dražba je bila decembra 2017, druga pa decembra 2018. Presenetljivo, Binance je sodeloval z Decentralandom za drugo dražbo LAND, ki uporabnikom omogoča nakup LAND z uporabo žetonov Binance Coin (BNB). 

Genesis City

Glavno mesto sveta Decentaland se imenuje Genesis City, kar je približno kvadratnih metrov veliko kot Washington DC. Uporabniki lahko ustvarijo svoje kraje po mestu in na številnih razpoložljivih območjih. Obstajajo območja, kot so trgovska, industrijska in stanovanjska mesta. 

Poleg tega ima mesto še svojega Program Genesis Content ki skupinam razvijalcev omogoča predložitev predlogov za blockchain igre in interaktivne izkušnje. Skupina, ki stoji za Decentralandom, vlaga skupaj 5 milijonov dolarjev za spodbujanje teh projektov in financiranje tistih, ki jih potrebujejo.

To mesto razvijalcem odpira vrata, da lahko začnejo ustvarjati blockchain igre. Ker je zemljišče, ki je na voljo za posamezen projekt, omejeno, je to izziv za podjetja, ki želijo ustvariti različne igre na tem mestu Genesis City.. 

Decentraland hkrati dela z omejeno grafiko, da bi dosegel čim več uporabnikov po vsem svetu. Obstaja nekaj iger, ki jih je mogoče razviti, kot so lov na smeti, tekmovanja v spretnostih, obrt, paketi, kot so igralni kvadrati, igre z zabojniki in številne druge. 

Zadnje misli o Decentralandu

Platforma Decentraland se je izkazala kot potencialni kandidat med najboljšimi kriptovalutami na trgu. Cilj je ponuditi virtualni svet, v katerem bi lahko podjetja, posamezniki in druge stranke razvijale gospodarske dejavnosti prek LAND, ki so ga pridobile. 

Cena digitalne valute MANA je bila stabilnejša od drugih digitalnih sredstev, ki so se nekaj tisočkrat povečala. Digitalna valuta je med tekom bikov ICO v začetku leta 2018 dosegla najvišjo ceno 0,24 USD, najnižja točka po izpustu na trg pa je bila februarja letos blizu 0,033 USD na kovanec. 

To je grafikon cen Decentralandove MANA

Če se bo razvoj mreže nadaljeval in se bodo obljube izkazale za resnične, ima platforma očitno potencial, da se razvije v zelo donosen in priznan projekt na trgu kriptovalut.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me