Monero želi regulatorje s smernicami za uvrstitev na seznam kovancev za zasebnost soočiti z upphill bitko

Medtem ko se svet vedno bolj povezuje, zasebnost še naprej ogroža. Za številne libertarce in uporabnike kriptovalut Bitcoin ne ponuja dovolj zasebnosti. Zato sta žetona, kot sta Monero (XMR) in zCash (ZEC), postavila zasebnost na prvo mesto.

Žetoni, kot je Monero, otežujejo sledenje transakcij z uporabo podpisov Ring in prikritih naslovov. Te metode pomagajo skriti identiteto pošiljatelja in prejemnika. Veliko sprejemanje zaradi številnih vprašanj, kot so:

  • Regulativna negotovost
  • Zadevna zasebnost
  • Povečanje konkurence

Da bi se izognili nepomembnosti, si prizadevamo, da bi ti gornji strahovi ublažili.

Skladni seznami

Regulativna negotovost je od prvega dne visela na kovancih za zasebnost. Kot rezultat, so se na kriptovalutnih trgih v zadnjih nekaj letih različne odmevne borze odločile, da bodo črtale projekte, usmerjene v zasebnost. Najpogostejši dogodek se je zgodil na Japonskem, saj so si nacionalni regulatorji za to usklajeno prizadevali.

V teh primerih so največja moč teh projektov postale tudi njihove največje slabosti. Če želijo ti projekti preživeti, mora obstajati jasna pot naprej, v kateri bodo lahko še naprej delovali, medtem ko bodo pomirili regulatorje. Razvijalci so prepoznali to oviro in se odločili, da bodo nekaj storili.

Ta prizadevanja naj bi privedla do dokončanja in izdaje nove tehnične knjige. Ta tehnični dokument, ki bo dokončan skupaj z razvijalci Monero, Tari Labs in odvetniške pisarne Perkins Coie, bo naslovljen “Osnove in ureditev kriptovalut, ki omogočajo zasebnost”. Kot je razvidno iz naslova, bo ta nov dokument služil kot vodilo za izmenjave, ki bo omogočilo, da bodo projekti, ki temeljijo na zasebnosti, uvrščeni na regulativni način..

Čeprav tehnična knjiga še ni izšla, se zgodnji komentarji vpletenih posameznikov slišijo obetavno.  Louis Willacy, od nedavno Tari Labs izjavil, »Medtem ko avtorji svoje ugotovitve podpirajo z izčrpnimi raziskavami in podrobnimi analizami, je temeljni zaključek tehničnega dokumenta varljivo preprost: regulirane finančne institucije lahko pri podpiranju žetonov o zasebnosti izpolnjujejo obveznosti AML. Obdobje. “

Bela knjiga, ki naj bi jo izdali kadar koli, je potencialno velika blaginja ne samo za Monero, temveč tudi za vse kovance podobne gradnje.

Coinbase ne bo na seznamu

Coinbase je odličen primer, zakaj je prihajajoča bela knjiga pomemben korak. Verjetno najbolj znano podjetje, povezano s kriptovalutami, je Coinbase. Njegov izvršni direktor Brian Armstrong je pred kratkim delil svoje misli o Moneru. Opozoril je, da čeprav ne bo imel težav s podpiranjem sredstva, se to ne bo zgodilo v sedanji obliki zaradi regulativne negotovosti v ZDA. Prav to vprašanje naj bi obravnavalo prihodnje poročilo.

Armstrong izjavil, »Kovanci o zasebnosti so med mnogimi naslednja tema, ena naslednjih na obzorju. (Regulatorji) so zelo zaskrbljeni, zato ga zaradi teh razlogov nismo mogli uvrstiti vsaj tako, kot želimo. Ampak, mislim, da bodo regulatorji z dovolj časa in vizije s tem zadovoljni. Potem bo na obzorju še eno novo vprašanje, ki jih bo zadevalo. “

Medtem ko tisti, ki upajo, da bodo kovanci za zasebnost, kot je Monero iz zCash, kmalu uvrščeni na vodilno borzo, Coinbase, morda nimajo sreče, bo upanje, ki čaka, lahko vplivalo na take odločitve – in s tem pospešilo sprejetje projektov, osredotočenih na zasebnost.

Ni tako zasebno

Strah pred uporabo kovancev za zasebnost morda ni vedno problem. Z uporabo umetne inteligence je sredi »ruska zvezna služba za finančno spremljanje« poskuša za razvoj novega analitičnega orodja. To orodje se razvija z namenom zmanjšanja nedovoljenih dejavnosti s sledenjem transakcij na protokolih, ki temeljijo na zasebnosti – kot so Monero, Dash in drugi.

Ljudje se na kovance za zasebnost obračajo prav zato, zasebnost. Če odstranite ta atribut, se privlačnost teh kovancev izgubi. Če lahko Rusija resnično sledi kovancem, kot je Monero, bodo zagotovo sledili tudi drugi, ki bodo privedli do njihove smrti.

Vsi kovanci za zasebnost niso enaki. Nekateri uporabljajo sumljive ukrepe za doseganje zasebnosti, nekateri omogočajo preklapljanje funkcij zasebnosti, drugi pa so trajni in zanesljivi. Ne glede na to, v katero kategorijo spada kovanec za zasebnost, je lahko v težavah.

Povečanje konkurence

Ko razmišljamo o kovancih za zasebnost, jih nekaj takoj pride na misel – Monero, zCash, Dash. Ta seznam se lahko kmalu začne širiti, saj različni projekti izvajajo nadgradnje omrežja.

Druga bitka, ki jo bodo sčasoma morali voditi kovanci za zasebnost, je to povečanje konkurence. Kot že obstajajo, lahko obstajajo, ker ponujajo nekaj, česar priljubljene valute, kot je Bitcoin, ne morejo – anonimnost. Če je ta prednost odstranjena, zakaj bi sploh uporabljali te projekte?

Razvijalci izdelkov, kot so Litecoin (LTC), GRIN in drugi, si aktivno prizadevajo za podporo zasebnosti. To se naredi z razvojem in izvajanjem nadgradnje omrežja, znanega kot „Mimblewimble‘.

Čeprav je delovanje Mimblewimbleja zapleteno, bo njihov učinek preprost – tem projektom bo omogočil krajo uporabnikov in trženje zgoraj omenjenih, bolj tradicionalnih, projektov zasebnosti.

Prepoloviti upanje

Vse te točke, dobre ali slabe, bodo še naprej vplivale na sprejetje kovancev za zasebnost. Vendar pa obstajajo tudi drugi dejavniki, ki lahko nekaterim projektom pomagajo pritegniti pozornost vlagateljev.

Za tiste, ki spremljajo trge kriptovalut, smo vsi že videli, kaj lahko dogodek “prepolovitve” naredi za projekt. Ti dogodki so običajno povezani s projekti, ki uporabljajo protokole za preverjanje dela, kot sta Monero in zCash.

V zadnjih mesecih je Monero na trgu padel na 15. mesto. Pozneje letos se lahko projekt še bolj zmanjša. To bi bilo zato, ker bo rival, zCash, jeseni 2020 prepolovljen, kar bo drastično zmanjšalo stopnjo inflacije. Tak dogodek bi uporabnike Monera lahko privabil, da v pričakovanju morebitnih dobičkov preklopijo na zCash.

Če se to zgodi, bo zCash lahko preskočil Monero kot najbolj priljubljen kovanec za zasebnost?

Prosto padanje

Monero je bil nekoč deset najbolj cenjenih kriptovalut. Čeprav je morda še vedno ne glede na to, da gre za fantastičen projekt, in krema za kremo med kovanci za zasebnost, se še vedno ni mogla ujeti na desetih mestih.

Zaradi različnih polemik, kot so tiste, o katerih smo danes razpravljali, med katerimi so Rusija, Coinbase in izmenjave s seznama, se zdaj znajde 16. mesto na Coinmarketcap.

Kljub temu padcu na lestvici CoinMarketCap je udeležba omrežja Monero še vedno blizu najvišjih vrednosti izmerjeno s hitrostjo razpršitve.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me