Ubijanje kripto slenga

Uvod v kriptovalute je na videz preprost postopek. Vendar pa je zapletena zaradi tehnologije in konceptov, ki podpirajo trg. Tehnični jezik, s katerim govorijo o naložbah v kriptovalute, celo najbolj zainteresirane posameznike zmajuje z glavo in se obrača stran. Ves žargon in kripto sleng služita kot ovira za začetnike, ki želijo biti vključeni v kripto.

Če spadate med ljudi, ki jih trg prestraši, ne vzdihnite in odnehajte. Beri naprej. Razumejmo žargon in se skupaj učimo kripto-slenga.

Žargon v kriptosvetu

Altcoins

Bitcoin je bil prva in izvirna kriptovaluta. V skupnosti kriptovalut se karkoli drugega šteje za Altcoin. Nekaj ​​primerov je Litecoin, ZCash, Ripple in Dash. Od leta 2019 je na seznamu več kot 2200 kovancev CoinMarketCap – spletno mesto, ki se uporablja za sledenje in analizo kripto trga.

Če vas zanima, v kateri altcoin zdaj vlagati, si oglejte moj vodnik o najboljših altcoinih.

Blockchain

Blockchain je tehnologija, ki stoji za kriptovalutami. Preprosto povedano gre za razdeljeno digitalno knjigo transakcij, ki je varna in trajna. Vsak posnetek se imenuje blok. Niz blokov se povezuje, da tvori verigo blokov.

Nakup zidov in prodaja zidov

Nakup zidov in prodaja zidov so orodja za manipulacijo s trgom. Stena prodaje se uporablja za preprečevanje zvišanja cen, kar vam v primeru uspeha omogoča nakup več valute po nižjih cenah. Stena za nakup je ravno nasprotno. To se naredi, da se cene ne znižajo.

Tu je hipotetična situacija. Če želite kupiti ogromno denarja in oddati več naročil, se bo njegova cena povečala in vplivala na trg. Namesto tega lahko poskusite postaviti prodajni zid. Dajte naročilo za prodajo ogromne količine kripto. Tako se bo zdelo, da velik igralec ve, da se bo nekaj zgodilo. To bo ustvarilo paniko, zaradi katere bodo drugi vlagatelji prodali svojo valuto po ceni, nižji od vaše. Če želite prodati svojo valuto, namesto tega postavite zid za nakup.

Kriptografija

Kriptografija je metoda šifriranja in dešifriranja informacij, zato si jo lahko ogledajo samo predvideni prejemniki. To se naredi z uporabo matematičnega algoritma, imenovanega šifra. V kriptovaluti se uporablja za zavarovanje in preverjanje transakcij.

Vilice

Vsake toliko časa razvijalci spremenijo pravila in protokole, ki urejajo kriptovalute, kar vodi do razkola v verigi blokov. Ko se to zgodi, se imenuje vilica. Mehke vilice so v bistvu pri posodobitvah verige, medtem ko se trde vilice nanašajo na spremembe protokola, ki ustvarjajo novo in ločeno različico verige..

Genesis Block

Genesis block je izraz, ki se nanaša na prvi blok, ki ga je v verigi blokov Bitcoin izkopal ustvarjalec kriptovalut Satoshi Nakamoto.

Hashing

Ko računalniški program informacije spremeni v niz črk in številk, to se imenuje razprševanje. To ščiti informacije pred posegi in krepi njihovo varnost. 

Tržna kapitalizacija

Ta izraz se imenuje tudi tržna kapitalizacija ali MCAP in se preprosto nanaša na skupno število kovancev v obtoku, pomnoženo s ceno posameznega kovanca. To je koristno pri določanju vrednosti valute.

Rudarstvo

Rudarstvo se nanaša na postopek preverjanja veljavnosti informacij in nato njihovo dodajanje v verigo blokov.

Zasebni ključ

Pomembno je, da to obdržite zase. Zasebni ključ je niz črk in številk, ki vam omogoča, da porabite ali dostopate do svoje digitalne valute. Pomislite na to kot na geslo, ki ga morate varovati. Zasebni ključ se običajno uporablja za dostop do vaše bitcoin denarnice.

Javni ključ

Javni ključ, sestavljen iz številk in črk, vam omogoča prejemanje digitalne valute.

Sleng v kripto svetu

Zdaj, ko imate pregled osnovnih tehničnih izrazov, si oglejmo slengovske izraze, s katerimi bi se morali seznaniti začetniki. Newbie ne kriči nič bolj kot ne poznavanje teh pogojev. Če želite začeti dialog ali se pridružiti pogovoru, ga morate najprej osmisliti.

Držala za vrečke

Torbe so kripto sredstva, ki so bila kupljena po višji ceni od trenutne tržne vrednosti. Oseba, ki ima v lasti ta sredstva s padajočo vrednostjo, se imenuje imetnik blaga.

DYOR

Naredite svoje raziskave. V svetu kriptovalut, ki je zelo špekulativne narave, vas spodbujajo, da se izobražujete, namesto da slepo upoštevate nasvete drugih.

Potekajoče

Flippening, ki se uporablja za opis dogodka, ki se še ni zgodil, nanaša na prihodnji verjetni scenarij, ko Bitcoin zasede najvišjo tržno kapitalizacijo in ga prehiti Ethereum. 

FOMO

Ko so žetoni ves čas najvišji, imajo ljudje strah pred pogrešanjem (FOMO), zaradi česar želijo vstopiti v hype. V zvezi s tem je tudi Joy Of Missing Out (JOMO), ki se uporablja za izražanje olajšanja, ko hype ni bilo vredno in jim niso pustili, da bi prišli do njih.

FUD

Strah, negotovost in dvom (FUD) je, ko se širi negativnost glede kriptovalute. Uporablja se za opis strategije manipulacije tržnih cen, ki vključuje širjenje dezinformacij na nižje cene. Nakupovalci FUD se imenujejo FUDsterji.

HODL

Hold On For Dear Life (HODL) je mantra trgovcev, ko se zgodijo premiki na trgu, kot so nihanja cen. Prvotno je šlo za napačno črkovanje besede »zadrži«.

Črpalka in odlaganje (PND)

To je praksa, ki jo izvajajo posamezniki ali več ljudi, da bi manipulirali s ceno valute. Cene se hitro napihnejo, zato jih je mogoče prodati po visoki ceni. Temu običajno sledi trk na trgu.  

Rekt

Slengovski izraz za besedo “uničen”, Rekt se uporablja za opis trgovca, ki je izgubil tono denarja zaradi slabe trgovine.

Sats

Sats, okrajšava Satoshis, se nanaša na najmanjšo enoto Bitcoina. Ta izraz je naklon ustvarjalcu prve digitalne valute.

Na Luno

Ta izraz se uporablja, kadar cene hitro naraščajo. Uporablja se lahko kot samostalnik in bojni krik. Alternativne oblike tega slenga so “Ko luna”, ki se uporablja za opis časa močnega vzpona; in “Mooning” za glagolsko obliko.

Kit

Kiti so veliki igralci na trgu kriptovalut. Imajo veliko količino kovancev in lahko povzročijo velika gibanja, kot so trki ali padci na trgu.

V kripto svetu je kar nekaj kitov, vključno z nekaterimi kripto milijonarji, omenjenimi v tem članku.

Zaključek

Ko se lotevate novih dejavnosti, kot je kriptovaluta, je razumevanje jezika ključnega pomena za vaš uspeh. Preden lahko oblikujete učinkovito strategijo ali izberete ustrezna orodja, ki vam bodo pomagala pri nakupu, trgovanju in spremljanju trga, morate imeti določeno stopnjo kriptopismenosti..

Upajmo, da je ta članek prispeval k temu prizadevanju z razjasnitvijo pomembnih izrazov in razlago bistvenih pojmov. Na ta način ste bolj informirani in kasneje bolj opremljeni za odločitev. Ali se počutite bolj samozavestni za igranje trga kriptovalut?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me