SeedInvest se z „BlackCapital“ spopada z gospodarsko neenakostjo

Priljubljena platforma za množično financiranje, SeedInvest, je napovedala začetek nove pobude, imenovane „BlackCapital‘.

Cilj BlackCapitala je olajšati ekonomsko enakost med temnopoltimi skupnostmi po ZDA. Začeli so ga v sodelovanju s Kevinom Johnsonom – nekdanjim zvezdnikom lige NBA in županom Sacramenta.

Podrobnosti

Odpravljanje gospodarske neenakosti ni majhen podvig. Zavedajoč se, je SeedInvest za svoje cilje uporabil strukturiran pristop.

Da bi pozitivno vplival na največje število ljudi, je bil BlackCapital podjetja SeedInvest strukturiran kot dvostranski sistem; vsak od njih bo udeležencem omogočil dostop do popolnoma preverjenih, potencialnih zagonskih podjetij. Vlagatelji se lahko odločijo za naložbe v podjetja, ki jih vodijo temnopolti ustanovitelji. V času pisanja tega članka ima SeedInvest tri družbe s črnimi ustanovitelji, ki zbirajo sredstva.

1. Dostop do črnega kapitala

Z naložbo najmanj 1000 dolarjev ta program vlagateljem katere koli podobne vrste omogoča, da ustvarijo portfelj, sestavljen iz do 25 različnih zagonskih podjetij, ki zbirajo kapital prek SeedInvest.

2. Sklad črnega kapitala

Z naložbo najmanj 50.000 USD je ta program namenjen posebej akreditiranim vlagateljem. Podobno kot BlackCapital Access bo tudi ta sklad svojim udeležencem omogočil dostop do številnih preverjenih naložbenih priložnosti, skupaj z dostopom do številnih funkcij na platformi SeedInvest.

SeedInvest ugotavlja, da je bil do zdaj tvegani kapitalizem v zgodnji fazi dostopen le približno 2% prebivalstva. Poleg tega je ta oblika naložb srčno presegla S&P 500 v zadnjih dveh desetletjih. Z ustanovitvijo in promocijo BlackCapital Access / Fund, s pomočjo Kevina Johnsona, SeedInvest upa, da bo čim bolj povečal teh 2%.

Zanimivo bi bilo videti, kako SeedInvest še naprej razvija BlackCapital in ali pobuda BlackCapital dejansko koristi črnski skupnosti.

Marginalizirano prebivalstvo

Glede na to, da smo trenutno na polovici leta 2020, je žalostno trditi, da številne obrobne skupnosti po vsem svetu še vedno obstajajo. Trenutno so v Severni Ameriki črne skupnosti v središču pozornosti zaradi nešteto težav. SeedInvest se je seznanil in začenja si prizadevati za napredek.

Na čelu

Medtem ko SeedInvest morda podpira BlackCapital, je nastanek projekta omogočil sodelovanje s Kevinom Johnsonom. Če se to ime sliši znano, lahko njegovi pretekli dosežki pojasnijo, zakaj.

  • 3x zvezdnik lige NBA s kralji Sacramento
  • Župan Sacramenta od 2008-2016
  • Izvršni direktor podjetja Seven Ventures

V svoji karieri je Kevin Johnson v številnih svojih prizadevanjih doživel velik uspeh. Na poti je na primer postal znan po razvijanju programov, ki marginaliziranim skupnostim pomagajo do boljših izobraževalnih in ekonomskih priložnosti. V tem primeru njegovo sodelovanje v pobudi, kot je BlackCapital, ni presenečenje.

Čeprav je BlackCapital zelo nov, upamo, da bomo tudi v prihodnje podpirali črno skupnost z opolnomočenjem temnopoltih ustanoviteljev in temnopoltih vlagateljev. Upamo tudi na nadaljnjo rast podpore drugim marginaliziranim članom skupnosti.

Crowdfunding

Ker jeJumpstart Naš poslovni zakon“Je bil sprejet leta 2012, množično financiranje pa je vedno bolj priljubljeno. Ta priljubljenost je privedla do vzpona različnih podjetij, kot je SeedInvest, saj se želijo uveljaviti kot vodilni na trgu. Naložbe s takšnimi sredstvi lahko pametnim vlagateljem nudijo izjemne priložnosti z zgodnjim dostopom do podjetij.

Čeprav obstaja možnost za velike donose, je ključnega pomena omeniti, da so naložbe v zgodnji fazi zelo tvegana prizadevanja. SeedInvest odraža to mnenje z izjavo: “Samo tisti, ki so pripravljeni na izredno volatilnost, pomanjkanje likvidnosti in tveganje, da bodo izgubili celotno naložbo, bi morali vlagati v naložbe v začetne faze zagona.”

SeedInvest

SeedInvest, ustanovljena leta 2011, je platforma za množično financiranje s sedežem iz New Yorka v New Yorku. Preko svoje platforme SeedInvest vlagateljem omogoča dostop do vnaprej preverjenih priložnosti obetavnih zagonskih podjetij.

Generalni direktor Ryan Feit trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

V drugih novicah

Odkar je COVID-19 začel pustošiti po svetu, kot ga poznamo, so različne platforme za množično financiranje opazile povečanje vlagateljeve aktivnosti, med njimi tudi SeedInvest.

V skladu s tem smo si na kratko ogledali te dogodke in kako so SeedInvest pripeljali do četrtletja za postavitev rekordov. Če želite izvedeti več, kliknite TUKAJ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me