Ledger Nano S Review – varna strojna denarnica

Če ste sploh zelo resni glede naložb v razred sredstev kriptovalut, morate k varnosti pristopiti z nekonvencionalnega vidika. Kibernetski varnosti nam ni treba posvečati veliko pozornosti, saj gre za tradicionalne oblike finančnih storitev.

Kriptovalute so vse prej kot tradicionalne ali običajne. Od nas zahteva nekoliko več pozornosti, vendar morebitne nagrade popolnoma upravičujejo dodaten napor. Na našo srečo je prostor kriptovalut že precej dozorel. Ni vam treba več pretirati s tehničnimi informacijami. Ni vam treba več ročno nastavljati hladilnih naprav. V tem članku bom govoril o eni najboljših denarnic za kriptovalute – Ledger Nano S, denarnici za strojno opremo za kriptovalute, ki je za vedno poenostavila varnostni vidik vlaganja v kriptovalute..

Kaj mi je všeč in kaj ne v Ledger Nano S

Kar imam rad

 • Najbolj privlačen vidik Nano S je njegova velikost. Velikosti je skoraj USB. To je enakovredno tradicionalni denarnici. Lahko ga položite v obesek za ključe in ga nosite s seboj, če želite obdržati nekaj kriptovalut pri roki.
 • Zmožnost namestitve različnih aplikacij drugih proizvajalcev, ki so bile razvite posebej za denarnico Ledger, je še en vidik, ki mi je všeč pri Nano S. Aplikacija FIDO U2F je na primer aplikacija tretjih oseb, ki nam omogoča še večjo varnost denarnice.
 • Ne morete sovražiti dejstva, da je združljiv s številnimi različnimi strankami drugih denarnic. Poleg tega lahko zasebne ključe obnovite tudi v drugi denarnici, kar je še posebej pomembna lastnost.

Kar mi ni všeč

 • Pri Nano S mi je še posebej všeč, da lahko hkrati upravlja samo pet različnih aplikacij. Če uporabljate različne denarnice in storitve drugih ponudnikov, boste verjetno morali izbrisati in znova namestiti različne aplikacije, kar je nepotrebno okorno.
 • Denarnica še vedno ne zagotavlja združljivosti z mobilnimi operacijskimi sistemi. Podjetje je napovedalo prihodnjo podporo za sistem Android, vendar je še vedno v razvoju.

Če ste na splošno v denarnicah s strojno opremo, vam priporočam, da si ogledate to fantastično pregled denarnic strojne opreme.

Povzetek lastnosti

Cena

Knjiga Nano S je daleč najcenejša možnost, ki je trenutno na voljo na trgu. Trenutno na voljo za 79 €, nobena druga knjiga nano alternativa se ji ne približa niti glede cen in cenovne dostopnosti.

Enostavnost uporabe

Med vsemi denarnicami za strojno opremo za kriptovalute Ledger Nano S izstopa po ponudbi enostavnosti, zaradi česar je daleč najbolj uporabniku prijazna naprava na trgu.

Varnostne funkcije

Impresivna cena in enostavnost uporabe stanejo, kar se kaže v številu varnostnih funkcij, ki jih ponuja, v primerjavi s funkcijami, ki jih ponujajo druge strojne denarnice.

Podpora Altcoin

Čeprav Ledger Nano S podpira široko paleto altcoinov, število kovancev, ki jih podpira, ne dosega dveh drugih konkurentov.

Podjetje za knjigo Nano S.

Knjigo nano S oblikuje in izdeluje francosko podjetje s sedežem v kriptovalutah Ledger, ki se ukvarja z razvojem varnostnih in infrastrukturnih sistemov v areni kriptovalut in blokov verig..

Podjetje je nastalo leta 2014, ko se je osem strokovnjakov za varnost in kriptovalute združilo, da bi uresničili svojo podjetniško vnemo. Z leti je podjetje naraslo na več kot 80 zaposlenih in je fizično prisotno v Parizu, San Franciscu in Vierzonu.

Prvi pogled: Pregled Ledger Nano S

Ledger Nano S je denarnica za strojno opremo za kriptovalute, ki se lahko prek vrat USB poveže s katerim koli računalnikom. Denarnica je velika kot naprava USB. Ima vgrajen zaslon OLED, ki se uporablja za dvojno preverjanje vsake transakcije in fizično potrditev transakcij s stranskimi gumbi..

Kljub svoji velikosti ponuja skoraj vse varnostne funkcije, ki smo jih pričakovali od strojne denarnice. Ponuja preverjanje pristnosti U2F za vsako posamezno transakcijo s stranskimi gumbi. Poleg tega ima vgrajeno varnostno zaklepanje s kodo PIN. Poleg tega podpira funkcionalnost semen BIP39 za poenostavljeno varnostno kopiranje in enostavno obnovitev.

Naprava deluje na lastniškem operacijskem sistemu, imenovanem platforma BOLOS, ki je bil razvit posebej za denarnice strojne knjige. OS skupnosti omogoča razvoj odprtokodnih aplikacij za denarnico ne da bi se dejansko motili z vdelano programsko opremo naprave.

Ledger Nano Review: Unboxing

Ledger Nano S je na voljo v škatli, ki je zatesnjena s trakom, ki preprečuje nedovoljene posege. To zagotavlja, da vaša denarnica v strojni opremi ni bila nedovoljena med pošiljanjem iz Francije. Po odprtju škatle boste opazili, da je podjetje oblikovalo svoj slog embalaže po izdelkih Apple.

Lahko si ogledate videoposnetek v YouTubu, da dobite boljšo predstavo o tem, kaj poskušam povedati o embalaži. Naprava je zaprta v aluminijasto ohišje, odporno na pritisk, zaradi česar je naprava zelo trpežna.

V škatli boste našli:

 • Ledger Nano S
 • Kabel USB
 • Knjiga z navodili
 • Obesek za ključe
 • Vrvica
 • Kartica za obnovitev
 • U

Splošne značilnosti in specifikacije

Ledger Nano S je bil zasnovan tako, da zagotavlja dodatno plast varnosti med interakcijo z različnimi kriptovalutami. Naše zasebne ključe loči od računalnika, ki je povezan z virtualno obliko vakuuma. To pomeni, da lahko napravo uporabljamo v računalniku, ki je okužen z zlonamerno programsko opremo, in zasebnih ključev ne izpostavljamo nobeni obliki tveganja.

Kako deluje?

Ledger Nano S je nabor čipov za posebne namene, ki deluje na lastniškem operacijskem sistemu, ki ga je Ledger razvil posebej za svoje denarnice v strojni opremi. Glavno načelo delovanja denarnice je to popolnoma izolira zasebne ključe, shranjene v napravi, tudi če je naprava povezana z računalnikom, ki je povezan v splet.

To v bistvu pomeni, da bodo vaši zasebni ključi varno shranjeni za požarnim zidom, ki ga je skoraj nemogoče razbiti, ne glede na to, ali je vaš računalnik okužen s kakšno zlonamerno programsko opremo ali celo, če ima heker dostop do vašega računalnika..

Knjiga Nano S nam omogoča varno shranjevanje naših kriptovalut, hkrati pa je še vedno lahko dostopna, priročna in na voljo na poti.

Varnostne funkcije in zasebnost

Oglejmo si vse varnostne funkcije, ki jih ponuja Ledger Nano S.

Zasebni ključi

Zasebni ključi so v bistvu tisti, ki določajo lastništvo nad vsemi kriptovalutami. Kot vlagatelji v kriptovalute želimo zagotoviti popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi.

Ledger Nano S je v bistvu varen mehanizem za shranjevanje zasebnih ključev. To pomeni, kot uporabnik Ledger Nano S boste imeli popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi in nihče drug, vključno s podjetjem, ne bo imel dostopa do vaših zasebnih ključev.

FIDO U2F Authenticator

Nano S deluje a certificirana aplikacija za preverjanje pristnosti U2F ki uporabnikom omogoča uporabo drugega varnostnega dejavnika za različne združljive storitve. Ta sistem dvofaktorske avtentikacije nam omogoča, da se izognemo uporabi običajnih mehanizmov 2FA, kot so kode SMS ali OTP, kot sta Authy in Google Authenticator. Zato ustvarimo veliko bolj varno in praktično obliko mehanizma 2FA.

Varnostno kopiranje in obnovitev semenske kode BIP39

Fraza za obnovitev denarnice Ledger Nano S

Nano S podpira kodo BIP39 Seed, ki nam omogoča ustvarjanje semenske kode, ki se uporablja za izdelavo varnostne kopije naprave. Če kdaj izgubite napravo, lahko preprosto obnovite denarnico na drugo strojno denarnico knjige. Vnesti boste morali 24-besedno besedno zvezo za obnovitev semena in vaša denarnica bo popolnoma obnovljena v novi napravi.

PIN koda

Ko prvotno nastavite novo napravo Nano S, bo naprava zahtevala, da ustvarite kodo PIN. Ta koda PIN deluje kot prva obrambna črta, saj neznancu preprečuje preprost dostop do vaše denarnice.

Poleg tega ne morete preprosto uganiti tudi kode PIN. Po treh napačnih ugibanjih se naprava samodejno ponastavi in ​​tako zagotovi, da vaša digitalna sredstva ne pridejo v napačne roke samo zato, ker se je denarnica strojne opreme nekako znašla v napačnih rokah.

Podpora za geslo

Denarnica Nano S sprva ni ponujala podpore z geslom. Vendar, funkcija gesla je bila dodana po posodobitvi vdelane programske opreme 1.2. Podpora z geslom nam omogoča, da svojim digitalnim sredstvom dodamo še en nivo varnosti.

Torej bo naprava poleg vnosa kode za obnovitveno seme zahtevala tudi geslo po meri, ki si ga mora ustvarjalec denarnice zapomniti. V neverjetnem primeru, da nekdo dobi dostop do vaše 24-besedne besedne zveze za obnovitev, bodo vaše kriptovalute še vedno na varnem in v vaši lasti.

Tesnilo proti poseganju

Tesnilo proti nedovoljeni posegi na zapečateni Ledger Nano S.Tesnilo proti nedovoljeni posegi na zaprti Ledger Nano S.

Kot sem že omenil, Ledger svoje izdelke, vključno z Nano S, pošilja z zaščitnim trakom okoli embalaže. To zagotavlja, da v vaši strojni denarnici ni bilo nobenega posega. Če opazite znake poseganja v trak, se obrnite na Ledger in dobite nadomestno denarnico.

Zasebnost in varen element

Ledger Nano S je zasnovan na arhitekturi z dvema čipoma s stopnjo varnostne certifikacije CC EAL5+. Vdelana programska oprema naprave je zagotovljena s kriptografskim potrdilom, kar zagotavlja popolno integriteto strojne in programske opreme denarnice.

Oba dejavnika skupaj ustvarjata nekaj, kar se imenuje varni element, ki ga niti podjetje ne more spremeniti za nazaj. Tako bodo vaši zasebni ključi obzidani tako s strani Ledgerja kot drugih neodvisnih igralcev. To zagotavlja, da ostane vsaka denarnica decentralizirana in da delujete kot lastna banka.

Združljivost med različnimi platformami

Zdaj, ko razumemo vse varnostne funkcije, ki jih ponuja Nano S, in stopnjo varnosti, ki jo lahko pričakujemo, poglejmo njegovo združljivost med različnimi različnimi platformami in storitvami.

Operacijski sistemi

Ledger Nano S je združljiv z vsemi tremi glavnimi računalniškimi operacijskimi sistemi. Denarnica sama po sebi nima nič skupnega z operacijskim sistemom, namesto tega morate namestiti odjemalsko aplikacijo denarnice s pomočjo Chroma.

Brskalniki

Za upravljanje naprave morate namestiti odjemalsko aplikacijo, imenovano Ledger Manager. Odjemalca lahko prenesete v računalnik ali pa se odločite za uporabo njegove razširitvene aplikacije za brskalnik Chrome. To pomeni, da bo Chrome glavni brskalnik za vse vaše uporabe Ledgerja.

Ledger Nano Podprti kovanci

Ledger Nano S podpira naslednje kriptovalute:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin Cash
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Valovanje
 • Stratis
 • Črtica

Ti lahko obiščite spletno stran denarnice denarnice za celoten seznam kovancev, ki jih podpira Ledger Nano, in njihove ustrezne denarnice.

Denarnice drugih proizvajalcev

Ledger Nano S ima svoje odjemalce denarnice za kriptovalute. Podpira pa tudi številne druge odjemalce denarnice. Naslednje storitve denarnice so združljive z Ledger Nano S:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Micelij
 • BitGo
 • MyEtherWallet

Pomembno pa je, da lahko Ledger Nano S upravlja le pet različnih aplikacij hkrati, kar pomeni, na svojo denarnico lahko namestite samo pet različnih aplikacij ali denarnic. To ne pomeni, da boste z brisanjem denarnice izgubili kriptovalute. Preprosto ne bi mogli umakniti ali komunicirati s kriptovalutami, dokler znova ne namestite ustreznega odjemalca denarnice.

Storitve tretjih oseb

Zaradi odprtokodne narave odjemalca denarnice, Ledger Manager, nam omogoča dostop do številnih različnih storitev tretjih oseb. Izberete lahko na primer različne aplikacije, ki bodo še povečale varnost vaše denarnice.

Aplikacija SSH / PGP Agent je en primer aplikacije, ki jo lahko namestite za večje šifriranje, ali sistem za preverjanje pristnosti Dido U2F za izboljšan mehanizem preverjanja pristnosti.

Izterjava denarnice tretjih oseb

Ker Nano S podpira generiranje semen BIP39, lahko za obnovitev denarnice uporabite katero koli drugo denarnico ali denarnico strojne opreme, ki podpira BIP39. Prepričajte se, da tudi druga denarnica uporablja BIP44 za ustvarjanje računa in naslovov, ker je združljivost odvisna od osnovnih sistemov in ne od naprave.

Primerjava cen in alternative Ledger Nano

Kot sem že omenil, je Ledger Nano S cenovno neprimerljiv. Če so pri vaši odločitvi pomembni skupni stroški, vam bo Nano S. vsekakor všeč. Na spodnji sliki boste primerjali različne cenovne razrede, med katerimi lahko izbirate pri iskanju strojne denarnice.

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Ledger modra

229 €

Ledger modra

Trezor One

89 €

Trezor One

Trezor Model T

149 €

Trezor Model T

KeepKey

129 dolarjev

KeepKey

Kot lahko vidite, je Trezor One neposredni tekmec Nano S in obe napravi sta podobno ceno. Vendar ne moremo prezreti dejstva, da res je težko premagati Nano S, ko gre za ceno. Če želite boljše razumevanje razlik v cenah glede funkcij, ki jih ponujajo te naprave, si lahko ogledate tudi pregled Trezor One.

Na drugi strani spektra imamo strojne denarnice, ki se s svojimi barvnimi zasloni na dotik in zmogljivimi operacijskimi sistemi bolj nagibajo k pametnim telefonom in tabličnim računalnikom. Te naprave stanejo precej več in so primernejše za shranjevanje, ne pa za nošenje, kot sta Nano S ali Trezor One.

Toplo priporočam, da si ogledate mojo pregled KeepKey. Pomagalo vam bo razumeti, zakaj te druge naprave stanejo dvakrat več.

Priročnik za hitro namestitev in inicializacijo

Kot sem že omenil, boste morali prenesti in namestiti Ledger Manager z brskalnikom Chrome. Po tem se celotni postopek inicializacije izvede na strojni opremi. Pojdimo po celotnem postopku korak za korakom.

1) Najprej morate namestiti aplikacijo Ledger Manager z brskalnikom Chrome.

2) Ko namestite aplikacijo Ledger Manager, povežite denarnico z računalnikom s kablom USB, ki je priložen denarnici.

3) Ko se naprava prvič vklopi, vas bo pozvala, da konfigurirate kodo PIN za svojo denarnico. Prepričajte se, da ste si zapomnili kodo PIN, sicer ne boste mogli uporabljati naprave.

4) Ko konfigurirate kodo PIN, vas naprava vpraša, ali ustvarite novo seme ali obnovite obstoječe. Ko ustvarite novo seme, ga zapišite na kartico za obnovitev semena, ki je priložena denarnici. Po tem vas bo naprava pozvala, da potrdite štiri od 24 besed za obnovitev.

5) Po tem boste prejeli sporočilo: “Vaša naprava je zdaj pripravljena”

6) Nazadnje boste morali namestiti posebne aplikacije za interakcijo z napravo in različnimi kriptovalutami, ki jih nameravate shraniti v napravi. Na primer, za Bitcoin, Dash, Ethereum itd. Boste morali namestiti drugo aplikacijo.

Naročnik moje denarnice LedgerNaročnik moje denarnice Ledger

Ko končate peti korak, mora biti vaša naprava pripravljena. Lahko nadaljujete in ustvarite naslov ter kriptovaluto pošljete v svoj novi Ledger Nano S.

Ocene in pričevanja

Oglejmo si na kratko nekaj pregledov in pričevanj, najdenih na Amazonu.

Ocene strank Ledger Nano S Še en pregled stranke Ledger Nano S

Ena stvar, ki mi je še posebej izstopala, ko sem pregledoval ocene na Amazonu, je bila ta večina slabih ocen se je nanašala na neodvisne prodajalce in ne na denarnico. Večina teh slabih kritik je govorila o nedovoljeni spremembi embalaže, odstranjevanju odpornega tesnila itd.

Poleg tega so imeli tudi drugi pregledi, ki niso dali popolne ocene, podobno pritožbo, kot sem jo omenil prej v članku. Dejstvo, da ima denarnica močno omejeno število aplikacij, ki jih je mogoče hkrati namestiti, resnično vpliva na njeno uporabniško izkušnjo.

To je kritika, na katero sem opozoril tudi prej v pregledu, in to enako kritiko, ki jo boste našli skoraj povsod. Razen da, zdelo se je, da je večina uporabnikov zadovoljna z denarnico, zlasti z njenimi varnostnimi funkcijami.

U

Nekaj ​​pomembnih vprašanj, preden dobite Nano S.

Vprašanje: Če želim vlagati v veliko število kriptovalut, bi bil Nano S dobra izbira kljub omejenemu številu aplikacij za denarnice, ki jih lahko namesti.

Odgovorite: To je ena glavnih slabosti denarnice. Vendar to ne ovira vaše zmožnosti shranjevanja več kot 5 altcoinov hkrati. To samo pomeni, da bi morali nenehno odstranjevati in nameščati različne aplikacije denarnice, da bi lahko komunicirali z vsemi altcoin-i v denarnici..

Vprašanje: Ali bi bilo smiselno dobiti Nano S, ko je Ledger pred kratkim začel ponujati novejši model, Ledger Blue?

Odgovorite: Čeprav je res, da je Ledger Blue ena izmed najbolj naprednih strojnih denarnic, bi vas rad spomnil, da Ledger Blue prebiva v drugačnem cenovnem razredu in tekmuje z KeepKey in Model T. Nano S je najbolj priljubljena denarnica za strojno opremo. , vsaj glede na skupne prodajne številke lahko pričakujemo Ledgerjevo stalno podporo za denarnico.

Oglejte si ta video pregled

Moje zadnje misli

Ledger Nano S se je prodal več kot milijon krat, zato je varno, da je njegov uspešen izdelek. Za izdelek, ki kot glavni namen ponuja finančno varnost, ni veliko prostora za napake.

Kot najcenejša možnost na trgu mislim, da ne morete zahtevati več. Resnično naredi to, kar je namenjeno. Varno bo vaše digitalno premoženje. Če pa iščete najboljšo uporabniško izkušnjo, potem Nano S verjetno ni za vas. Niti ne trdi, da ponuja najboljšo možno uporabniško izkušnjo, niti ne trdi, da je najsodobnejša tehnologija.

Je pa izjemno enostaven za uporabo. Če iščete svojo prvo strojno denarnico samo zato, da se seznanite s tehnologijo, je Nano S točno tisto, kar iščete. Če želite, da je sekundarna denarnica strojne opreme vedno na voljo, je denarnica, ki jo iščete, Nano S. Po mojem mnenju je Ledger Nano S dokaj eleganten v svoji preprostosti, ki jo ponuja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me